Wat te doen in Tallin?

Samenvatting Artikel

Tallinn is de hoofdstad van Estland en werkelijk prachtig om te zien. De stad is ideaal voor een uitgebreide stedentrip en bevat zowel een rijke historie als cultuur. Je kunt er de meest mooie kerken zien, genieten van de gezelligheid op de sfeervolle pleintjes, door de groene parken wandelen of de diverse musea in de stad bezoeken. En natuurlijk zijn er ook fijne restaurants, winkels en talloze uitgaansgelegenheden in Tallinn. Wat moet je zeker gaan doen als je in Tallin bent? Wij hebben de hoogtepunten voor je op een rij gezet. 

Bezoek het archeologisch museum

Ben je in Tallinn, dan mag je het archeologisch museum zeker niet overslaan. Je komt hier meer te weten over de rijke geschiedenis van Estland. Je ziet welke diverse voorwerpen er door de eerste bewoners van Estland werden gebruikt, zoals artefacten, gereedschap en nog veel meer. Ideaal als je een liefhebber bent van geschiedenis en cultuur. 

Vrijheidsplein

Ook het vrijheidsplein is een ware bezienswaardigheid. Op dit plein vinden diverse evenementen plaats. Het plein is op de plek van een voormalig Zweeds bastion ontstaan. Het Vrijheidskruis en het Monument voor de Onafhankelijkheidsoorlog zijn ook te vinden op dit plein. Dit zijn gedenktekens voor alle slachtoffers van de oorlog. 

Kasteel van Toompea

Het kasteel van Toompea is niet alleen een kasteel, maar ook de plek waar het parlement van Estland zich gevestigd heeft. Het is een oude vesting die al sinds de 9e eeuw in gebruik is. Het kasteel domineert samen met de kathedraal de heuvel Toompea. Zeker een bezoekje waard! 

Kadriorgpaleis

Het Karriorgpaleis ligt ten oosten van het centrum van Tallinn, in het Kadriorgpark. Het paleis is gebouwd in de 18e eeuw door tsaar Peter de Grote. Het paleis is in Barokstijl gebouwd en beschikt over een prachtig park met de meest vrolijke bloemen. Veel Esten bezoeken dit park om even aan de alledaagse drukte te ontsnappen. Wil je nog een museum bezoeken? Dan is het Estisch Kunstmuseum zeker een aanrader. 

Het stille meesterhof

Het stille meesterhof is nog een echt Middeleeuws hofje, waar je direct een uitgesproken Middeleeuwse sfeer ervaart. Je kunt er lekker rondslenteren en diverse ambachtsateliers bezoeken. 

KGB Museum

Ook het KGB Museum moet je zeker zien. Je kunt dit museum net buiten het centrum van Tallinn vinden, in een hotel. Tijdens de Koude Oorlog was dit hotel de enige plek waar buitenlanders mochten verblijven. De KGB had afluistermateriaal in iedere kamer geplaatst. In het museum leer je meer over de KGB, hoe deze Estland onderdrukte en welke afluistertechnieken zij gebruikten.

Alexander Nevski-Kathedraal

De Alexander Nevski-kathedraal mag je ook zeker niet overslaan. Deze kathedraal is geheel gewijd aan deze oude Russische vorst. De kathedraal domineert de heuvel van Toompea. De kathedraal is rond 1991 op zorgvuldige wijze gerestaureerd. 

Wat ga jij bezoeken in Tallinn?

Weet jij al wat je gaat doen in Tallinn? Zet bovenstaande bezienswaardigheden op je lijstje of kijk eens online wat er nog meer te zien en te doen is in Tallinn. Je zal je ongetwijfeld niet vervelen in deze bruisende stad. 

Ben je op zoek naar meer bezienswaardigheden in Estland? Lees dan snel verder.

Bezienswaardigheden in Estland feature image 01

Bezienswaardigheden in Estland

Estland maakt deel uit van de Baltische Staten. In dit mooie land valt er veel te zien en te doen. Welke 10 dingen moet je absoluut gezien hebben in Estland? Wij vertellen het je in dit artikel. 
De gebruiken in Estland feature image 01

De gebruiken in Estland

Wil jij meer weten over de gebruiken in Estland en de Estse cultuur? Estland is een land dat veel bezetters gehad heeft. Zo hadden Rusland, Polen en Denemarken een tijd zeggenschap over dit land. Lees meer over de gebruiken in Estland.
Rondreis door de Baltische staten feature image 01

Rondreis door de Baltische staten

Ga jij binnenkort op rondreis door de Baltische staten en wil je weten waar je geweest moet zijn? In dit artikel vertellen wij meer over de drie Baltische staten en wat deze en hun hoofdsteden te bieden hebben.
Typisch Ests eten feature image 01

Typische Estlandse gerechten

Ben jij benieuwd wat typisch Ests eten is? De Estse keuken is een zeer uitgebreide keuken. Goed om te weten, is dat elke regio zijn eigen specialiteiten kent.
De belangrijkste Ests woorden zinnen voor vakantie feature image 01

Estse woorden/zinnen voor vakantie

Estland is een waanzinnig mooi land en barst van de cultuur en natuur. Natuurlijk wil je dan wel een woordje Ests kunnen spreken met de lokale bevolking.