Bezienswaardigheden in Estland

Samenvatting Artikel

Ga je op reis naar Estland? Estland maakt deel uit van de Baltische Staten. In dit mooie land valt er veel te zien en te doen. Estland staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige kustlijnen en middeleeuwse steden. Welke 10 dingen moet je absoluut gezien hebben in Estland? Wij vertellen het je in dit artikel. 

1.Tallinn

Tallinn is de hoofdstad van Estland, waar werkelijk van alles te zien en te doen valt. De middeleeuwse stadskern valt meteen op. Het is een van de meest unieke steden die Europa rijk is. Ook staat deze oude stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ga langs de verschillende musea in de stad en slenter langs de mooiste straatjes. 

2. Nationaal Park Soomaa

Nationaal Park Soomaa is bijna het grootste natuurpark van Estland. Ben je een groot natuurliefhebber, dan mag je deze plek zeker niet overslaan, want het is zeker een wandeling waard. Er zijn diverse moerasgebieden en beboste en overstroomde weides waar je langs kunt wandelen. 

3. De vuurtoren van Hiiumaa

Hiiumaa is een Estse bestemming die bekend staat om de ongerepte natuur. Ben je hier, dan mag je zeker de vuurtoren van Hiiumaa niet overslaan. Deze vuurtoren stamt uit de 16e eeuw en is daarmee een van de oudste vuurtorens op de wereld. 

4. Valaste Waterval

De Valaste Waterval is de hoogste waterval van Estland. De waterval is wel 26 meter hoog en stroomt voort uit de Valasteri Rivier, die zich tussen groene rotsen en bomen bevindt. Er zijn verschillende wandeltochten die je naar deze waterval brengen. 

5. Keila waterval

Ook de Keila Waterval moet je zeker gezien hebben. De waterval is zeker niet zo hoog als de Valaste Waterval, maar strekt zich tot wel tientallen meters uit. Dit maakt het tot een van de grootste watervallen van Estland. Je kunt er perfect langs wandelen of het neogotische landhuis in de omgeving bezoeken. 

6.Glehn-park

Het Glehn park vind je op een half uur rijden van de hoofdstad Tallinn. Hier vind je een kasteel en een ruïne van een palmenhuis met een indrukwekkend mozaïeken dak van glaspanelen. 

7.Pärnu

Pärnu is een populaire badplaats aan de Golf van Riga. Veel mensen houden hier lekker zomervakantie. En dat is niet zonder reden, want Parnu beschikt over uitgestrekte zandstranden, luxe hotels, fijne restaurants en nog veel meer. Langs de promenade kun je lekker fietsen, wandelen of joggen. 

8.Viljandi

Viljandi is zeker een must see. Dit middeleeuwse stadje ligt in het zuiden van Estland. Als je kennis wilt maken met de Estse cultuur en de muziek, dan zit je hier goed. Jaarlijks wordt hier het Viljandi Folk Music Festival georganiseerd. Meer dan 4 dagen lang treden diverse artiesten op. Het festival staat geheel in het teken van de Estse volksmuziek en mag je zeker niet missen. 

9. Lahemaa National Park

Lekker de natuur in? Bezoek dan Lahemaa National Park. In dit park kun je lekker even weg uit het drukke stadse leven. Het is het grootste nationale park van Estland en bestaat al sinds 1971. Ook was het het eerste beschermde natuurgebied in de voormalige Sovjet-Unie. 

10. Tartu

Tartu is als tweede stad van Estland ook een ware bezienswaardigheid. Zo vind je er een prestigieuze universiteit die nog uit de 17e eeuw afstamt. De sfeer in de stad is dan ook vrij intellectueel. Je zal er ook diverse theatervoorstellingen kunnen aanschouwen, maar ook een bezoekje aan de festivals en concerten in Tartu is zeker aan te raden. 

Wat te doen in Tallin feature image 01

Wat te doen in Tallin?

Tallinn is de hoofdstad van Estland en werkelijk prachtig om te zien. De stad is ideaal voor een uitgebreide stedentrip en bevat zowel een rijke historie als cultuur.
De gebruiken in Estland feature image 01

De gebruiken in Estland

Wil jij meer weten over de gebruiken in Estland en de Estse cultuur? Estland is een land dat veel bezetters gehad heeft. Zo hadden Rusland, Polen en Denemarken een tijd zeggenschap over dit land. Lees meer over de gebruiken in Estland.
Rondreis door de Baltische staten feature image 01

Rondreis door de Baltische staten

Ga jij binnenkort op rondreis door de Baltische staten en wil je weten waar je geweest moet zijn? In dit artikel vertellen wij meer over de drie Baltische staten en wat deze en hun hoofdsteden te bieden hebben.
Typisch Ests eten feature image 01

Typische Estlandse gerechten

Ben jij benieuwd wat typisch Ests eten is? De Estse keuken is een zeer uitgebreide keuken. Goed om te weten, is dat elke regio zijn eigen specialiteiten kent.
De belangrijkste Ests woorden zinnen voor vakantie feature image 01

Estse woorden/zinnen voor vakantie

Estland is een waanzinnig mooi land en barst van de cultuur en natuur. Natuurlijk wil je dan wel een woordje Ests kunnen spreken met de lokale bevolking.