Rondreis door de Baltische staten

Samenvatting Artikel

Ga jij binnenkort op rondreis door de Baltische staten? De Baltische staten liggen tussen Polen, Rusland en Wit-Rusland en moet je zeker eens in je leven gezien hebben. Echter zijn de Baltische staten voor veel mensen nog onbekend, terwijl je er al bent met slechts 2 uur vliegen van Amsterdam. Hebben we het over de Baltische staten, dan hebben we het over Estland, Letland en Litouwen. In dit artikel vertellen wij meer over de drie Baltische staten en wat deze en hun hoofdsteden te bieden hebben.

Estland

Estland beschikt over de meest mooie hoogveengebieden, bossen en meren. Het is een land waarin veel gefietst en gewandeld wordt. En dat niet zonder reden, want Estland is een echte must see voor iedere natuurliefhebber. Je kunt hier niet alleen de meest mooie landschappen ontdekken, maar ook talloze vogels en andere dieren spotten.

Letland

Letland staat bekend aan zijn verscheidenheid aan nationale parken. Zo wordt het nationaal park Gauja flink bezocht. Het park bestaat uit een ruig en ongerept natuurgebied waar je lekker kunt wandelen of fietsen. Ook heb je de mogelijkheid om te kajakken op de Gauja.
De natuur in Letland bestaat vooral uit naaldbossen en loofbossen. Ook het hoogveen van Suda maakt deel uit van Letland. Dit is het broedgebied van diverse vogels. 

Litouwen

Litouwen is het land dat bekend staat om haar vele meren. Er is dan ook volop waterpret te beleven in dit mooie land. Voor natuurliefhebbers is Litouwen een reisbestemming die zeker niet op je bucketlist mag ontbreken. Zeker als je een vogelaar bent is het goed te weten dat je op Litouwen de meest uiteenlopende soorten zult treffen.

Tallinn

Tallinn is de hoofdstad van Estland. Ga je naar Estland, dan kun je het beste in Tallinn beginnen. Dit is een van de best bewaarde oude stadscentra die je wereldwijd zal vinden. De binnenstad oogt middeleeuws en is zelfs autovrij. Dit maakt dat je vrij kunt wandelen over de diverse straatjes en verschillende steegjes.

Riga

Ga je reizen door de Baltische staten, dan moet je ook zeker naar Riga. Riga ligt in Letland, wat tussen Estland en Litouwen in ligt. Riga is een echte klassieke hoofdstad en is net wat groter dan de andere twee hoofdsteden. Veel van de architectuur is art-deco. Dit maakt de hoofdstad van Letland tot zeer geliefd bij vele architecten.

Vilnius

Vilnius is de hoofdstad van Litouwen. Hoewel deze vaak over het hoofd gezien wordt, is deze stad toch echt zeker een must see als het gaat om cultuur en historie. De stad beschikt over een van de grootste overgebleven middeleeuwse stadscentra van Europa. Ook heeft Vilnius een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vilnius is wel 2000 bijzondere gebouwen en monumenten rijk. Daarom mag deze stad zeker niet op jouw reisbucketlist ontbreken.

Geniet in de Baltische staten

Je weet nu wat de kenmerken van de drie Baltische staten zijn en wat de hoofdsteden te bieden hebben. Als jouw rondreis door de Baltische staten al zeer binnenkort is, wensen wij je veel plezier toe!

Bezienswaardigheden in Estland feature image 01

Bezienswaardigheden in Estland

Estland maakt deel uit van de Baltische Staten. In dit mooie land valt er veel te zien en te doen. Welke 10 dingen moet je absoluut gezien hebben in Estland? Wij vertellen het je in dit artikel. 
Wat te doen in Tallin feature image 01

Wat te doen in Tallin?

Tallinn is de hoofdstad van Estland en werkelijk prachtig om te zien. De stad is ideaal voor een uitgebreide stedentrip en bevat zowel een rijke historie als cultuur.
De gebruiken in Estland feature image 01

De gebruiken in Estland

Wil jij meer weten over de gebruiken in Estland en de Estse cultuur? Estland is een land dat veel bezetters gehad heeft. Zo hadden Rusland, Polen en Denemarken een tijd zeggenschap over dit land. Lees meer over de gebruiken in Estland.
Typisch Ests eten feature image 01

Typische Estlandse gerechten

Ben jij benieuwd wat typisch Ests eten is? De Estse keuken is een zeer uitgebreide keuken. Goed om te weten, is dat elke regio zijn eigen specialiteiten kent.
De belangrijkste Ests woorden zinnen voor vakantie feature image 01

Estse woorden/zinnen voor vakantie

Estland is een waanzinnig mooi land en barst van de cultuur en natuur. Natuurlijk wil je dan wel een woordje Ests kunnen spreken met de lokale bevolking.