De gebruiken in Estland

Samenvatting Artikel

Wil jij meer weten over de gebruiken in Estland en de Estse cultuur? Estland is een land dat veel bezetters gehad heeft. Zo hadden Rusland, Polen en Denemarken een tijd zeggenschap over dit land. Toen de Sovjet-Unie uiteen viel, werd Estland onafhankelijk. De diverse machthebbers van Estland hebben de cultuur van dit land zeker beïnvloed. In dit artikel vertellen wij je meer over de gebruiken in Estland. Lees snel verder en ontdek meer!

Karakter

De Esten komen over het algemeen als rustig en gereserveerd over. Ze vestigen niet graag de aandacht op zichzelf en praten zacht. Het zijn rationele mensen, waarbij extreme emoties uit den boze is. Esten kunnen ook als afzijdig en nors overkomen. Echter verandert dit snel als het ijs gebroken is en kun je met Esten de meest gezellige avonden beleven. 

Oogcontact

Bij Esten is het onbeleefd om iemand zittend te begroeten. Praat je met een Est, dan is het belangrijk om oogcontact te houden. Esten laten niet snel emoties zien in hun besprekingen. Wel observeren ze zeer goed de gezichtsuitdrukkingen van anderen. 

Duidelijke communicatie

Esten houden van duidelijke communicatie en zijn zeer doelgericht. Ze houden minder van informele gesprekken. Doe je zaken met een Est, dan kunnen ze een zakelijke toon meer waarderen. In gesprek met Esten is het belangrijk het bij de feiten te houden en open vragen te vermijden. Dit zorgt vaak voor een beter resultaat. 

Bij iemand op bezoek

Esten hebben speciale gebruiken voor het op bezoek gaan bij iemand. Stel dat een Est je thuis uitnodigt, dan is het gebruikelijk dat er een cadeautje wordt meegenomen voor de gastheer of gastvrouw. Dit kunnen bloemen zijn, maar ook wijn of chocolade. Het is uit den boze om witte bloemen te geven, omdat dit met begrafenissen wordt geassocieerd. 

Het belang van muziek

Muziek is erg belangrijk voor Esten. Zo hebben ze zichzelf naar vrijheid gezongen tijdens de zingende revolutie. Dit is de geweldloze revolutie die zich afspeelde tussen 1987 en 1991. Deze revolutie zorgde voor de onafhankelijkheid van de Baltische staten. Niet-Russen mochten geen volksliederen zingen in de Sovjet-Unie waarin het vaderland te nadrukkelijk benoemd werd. Echter werd dit wel illegaal gedaan tijdens nationale bijeenkomsten en demonstraties. Dit ter benadrukking van het gezamenlijk cultureel verleden. Muziek is nog altijd van groot belang voor de Esten. Zo vindt er jaarlijks een Estonian Song Festival in Estland plaats en hebben veel Esten wel gezongen in een koor.  

Eten en drinken

Ook eten en drinken speelt een belangrijke rol in Estland. Elke regio heeft zijn eigen specialiteit, wat komt doordat men vooral afhankelijk was van wat groeide op het land. Esten zijn dol op zult, bloedworst en balkenbrij. Ook gerookte ham wordt veel door Esten gegeten. Estland kent diverse traditionele gerechten die zeker het proberen waard zijn, zoals bijvoorbeeld Kilu. Dit is een met kruiden ingemaakte haring en wordt geserveerd op een zwart brood met een gekookt ei. 

Zoals je kunt lezen, heeft Estland diverse gebruiken en andere dingen die typisch Ests zijn. Wanneer je hiernaartoe reist is het handig om van te voren wat Estse woorden en zinnen te bestuderen.

Bezienswaardigheden in Estland feature image 01

Bezienswaardigheden in Estland

Estland maakt deel uit van de Baltische Staten. In dit mooie land valt er veel te zien en te doen. Welke 10 dingen moet je absoluut gezien hebben in Estland? Wij vertellen het je in dit artikel. 
Wat te doen in Tallin feature image 01

Wat te doen in Tallin?

Tallinn is de hoofdstad van Estland en werkelijk prachtig om te zien. De stad is ideaal voor een uitgebreide stedentrip en bevat zowel een rijke historie als cultuur.
Rondreis door de Baltische staten feature image 01

Rondreis door de Baltische staten

Ga jij binnenkort op rondreis door de Baltische staten en wil je weten waar je geweest moet zijn? In dit artikel vertellen wij meer over de drie Baltische staten en wat deze en hun hoofdsteden te bieden hebben.
Typisch Ests eten feature image 01

Typische Estlandse gerechten

Ben jij benieuwd wat typisch Ests eten is? De Estse keuken is een zeer uitgebreide keuken. Goed om te weten, is dat elke regio zijn eigen specialiteiten kent.
De belangrijkste Ests woorden zinnen voor vakantie feature image 01

Estse woorden/zinnen voor vakantie

Estland is een waanzinnig mooi land en barst van de cultuur en natuur. Natuurlijk wil je dan wel een woordje Ests kunnen spreken met de lokale bevolking.