Wat kun je bekijken in Estland?

Tallinn
In Estland is moet je zeker een paar dagen reserveren voor de hoofdstad Tallinn. Naast de oude middeleeuwse binnenstad kun je ook de vele musea bekijken waaronder: 

  • Het bezettingsmuseum - Een museum over de laatste 50 jaar van de Sovjetbezetting.
  • Kadriorg - De huidige residentie van de president, met een mooi park en kunstmuseum.
  • Het openluchtmuseum - Oude Estse huizen, boerderijen en voorbeelden van hoe men vroeger leefde.
  • Het stadsmuseum - Een museum over Tallinn en haar geschiedenis.
  • Verschillende galeries en kunstmusea met moderne en oude kunst.
  • Het kunst museum: KUMU

Er zijn vele leuke restaurants en cafés, waar de prijs gemiddeld iets boven de helft van de Nederlandse ligt. Naast heerlijk Ests eten kun je ook kiezen voor de Russische, Duitse en Indiase keuken. Naast eetgelegenheden is er om uit te gaan veel keus tussen allerlei soorten pubs, wijnbars, discotheken en clubs.

Natuurlijk zijn er ook veel winkels en warenhuizen en teven een aantal grote shoppingcentra.

Pärnu
Pärnu is een kustplaats waar vooral in de zomer erg druk is. Er bevinden zich verschillende spa's en een heel lang mooi strand. Hier vind je ook veel activiteiten zoals fietsen, surfen, skaten, watersport en veel meer. In de winter is deze plaats heel rustig.

Tartu
Tartu is de tweede stad van het land. Het is een studentenstad met veel pubs en restaurants waar het leven erg goedkoop is. De stad heeft een rijke historie en mooie parken die midden in de stad liggen. In de zomer is het in deze stad rustig omdat alle studenten weg zijn.

Haapsalu
Dit was de zomerresidentie van Alexander de Grote. Haapsalu is een kleine maar oude badplaats met een geweldig mooi klein Kurhaus. Er is een oude burcht en op korte afstand bevindt zich een van de mooiste stranden van Estland: het Rootsa strand. Ook is er een bootverbinding naar Vormsi (een van de 1000 eilanden voor de kust).

Saaremaa
Saaremaa is het grootste eiland van Estland. Dit eiland is mooi groen met verschillende stranden en heeft een meteorietkrater. De grootste stad op dit eiland is Kuresaare, met veel hotels en spa's. Hier kun je voor een zeer lage prijs genieten van massages en huidverzorging. Er komen ook veel Finse toeristen.

Viljandi
In deze plaats vindt jaarlijks het grootste festival van Estland plaats. Het Viljandi folkfestival waar heel veel jeugd op afkomt. Het aanbod bestaat niet alleen uit traditionele folk maar ook uit pop en jazz. De plaats is niet heel groot, maar ligt aan een mooi meer met strand en heeft verschillende ruïnes van oude kastelen.

Peipsi
Peipsi is het grootste meer van Estland en vormt de grens van Estland met Rusland. Aan dit meer bevinden zich heel veel mooie stranden en hele mooi kleine vissersdorpjes waar een hostel/hotel erg goedkoop is. Je mag in Estland vrij kamperen dus je hoeft niet naar een camping, maar kunt in het bos of aan het strand kamperen.

Lahamaa
Lahamaa is een natuurpark. Hier kun je een aantal oude Duitse Landhuizen bezichtigen en bewonderen. De wegen en natuur zijn adembenemend mooi. De kustplaatsen, zoals Altja, hebben de mooiste houten huizen van het land. Kasmu, met de mooie herberg en de boerderijen er om heen, geeft je het gevoel 150 jaar terug in de tijd te reizen. Dit alles bevindt zich op slechts anderhalf uur rijden van Tallinn.

Paldiski
In deze stad was het opleidingscentrum van de Sovjet onderzee-vloot gevestigd. Dit is een gebied dat voor de Esten tot aan de val van het Sovjetrijk niet toegankelijk was. De grote verlaten gebouwen geven je een heel andere blik op de geschiedenis en de stad, die nog grotendeels Russisch is. De stad heeft een natuurlijke haven en de veerboot naar Zweden vertrekt er.

Ötepaa
Dit is de winterhoofdstad in zuid Estland! Niet erg groot maar zeer populair bij de Esten. Een van de weinige plekken waar je kunt skiën en snowboarden. Er zijn een paar bergen maar Estland is bijna net zo plat als Nederland. Je kunt er ook uitgaan en de prijzen zijn zo'n 35% lager dan in Tallinn (maar dat geldt in het hele land).