Wat kan je allemaal doen in Estland:

Er is veel te zien en te doen in Estland. Je kunt de steden, musea en natuur bekijken! Maar voor de mensen die iets anders zoeken is er veel aanbod.

Wandelen in een land met zoveel bossen en pure natuur is ongelofelijk mooi! Er gaan ook veel mensen de bossen in om vruchten en padenstoelen te plukken en rapen. Je vindt ook sporen van wilde zwijnen, elanden, wolven en beren. De kans dat je er een ziet is klein want deze dieren zijn meer bang voor ons als wij voor hun. Vele vogels en planten die hier allang niet meer bestaan. Ook kent men oerbos ( eeuwen oud bos) zelfs dit is in ons gedeelte van europa niet meer te vinden. Je kan op verzoek als je dit aan ons meld een gids krijgen die je begeleid door de bossen en uitleg geeft over alle planten soorten en dieren. Maar zelfs de kleine landelijk dorpjes geven je een gevoel van een andere tijd.

Een fietsvakantie is erg populair ook bij de Esten zelf. De Esten gaan vaak naar de eilanden zoals Saaremaa ( het grootste eiland). Maar in de rest van het land is het ook erg mooi om te fietsen. Plaatsen zoals Pšrnu of Laahemaa (nationaal park). Er zijn helaas weinig fietspaden dus men moet wel een beetje uitkijken. Het is een ideale methode om de rust en de schoonheid van het land te ontdekken. Helaas is Tallinn iets minder fietsvriendelijk maar er wordt hard aangewerkt om dit te veranderen en veel meer fietsstroken aan te leggen.

Langlaufen is een van de grootste buitensportactiviteiten van het land. Men zegt dat de Est met langlauflatten wordt geboren. In een land met 4 tot 5 maanden een zeer hoge sneeuw zekerheid is dit wel handig. Er is in Tallinn zelfs een route in een mooie buitenwijk die elke avond verlicht is. Deze route is ongeveer 4 kilometer van ons huis. Maar in de buurt van het huis zijn ook wat routes!

Men kan meerdere sporten in de buurt van het vakantiehuis beoefenen. Er zijn 2 basketbal velden, voetbalveld en een overdekt zwembad op 200 meter afstand van het huis. Het zwembad heeft ook een sauna, fitnes ruimte en massage salon. Men kan ook skaten en de mooiste route ligt aan het strand van Pirita. Deze route is 8 kilometer met uitzicht op de haven en gaat langs het mooie strand.

Zee kayaking op de Baltischezee is geweldig mooi. Dit wordt verzorgt door www.retked.ee met spontane gidsen die je onder begeleiding mee nemen langs de kust van Estland. Ze hebben ook langlauftrips!

SkiŽn is een probleem men zou zelfs in Tallinn  kunnen skiŽn. Sneeuw is er meestal wel maar de heuvels zijn helaas niet hoog genoeg, alleen in ÷tapaa dit ligt in het zuiden van het land. Hier bevind zich een klein ski gebied maar het is niet erg groot en hoog.