Hoe kun je in Estland komen?

Met het vliegtuig

  • Meerdere vliegmaatschappijen vliegen nu goedkoop op Tallinn of op Riga ( van Riga nog 4 uur in luxe bus)
  • Een aantal goedkope vliegtuigmaatschappijen vliegt op Helsinki Finland. Hiervandaan neem je de snelboot naar Tallinn. De vliegreis duurt 2 uur en prijzen gaan vanaf 80 Euro voor een retour. De veerboot heeft 1,5 uur nodig naar centrum van Tallinn en kost 35 Euro retour. Dit kan nog goedkoper met een van de grotere veerboten, maar dan moet je de reistijd van 3 uur voor lief nemen.

Met de bus

  • Eurolines vertrekt van verschillende locaties in Nederland en Duitsland naar Estland. De reis duurt ongeveer 32 uur. De bus rijdt door Duitsland, Polen, Litouwen en Letland. Ze hebben speciale prijzen, maar een normale prijs zal niet veel goedkoper zijn dan een vliegticket. Als je niet van plan bent andere steden te bezoeken heeft dit dus niet zoveel zin en is het vliegtuig goedkoper en gemakkelijker.

Met de auto/boot

  • Rij door Duitsland en Denemarken naar Stockholm (Zweden) en neem daar de boot naar Tallinn. Het rijden duurt 12 tot 14 uur en de bootreis duurt 12 uur. Het is een lange, maar mooie reis en geeft je de kans om Denemarken en Zweden te zien. Wij raden deze reis aan als je met de auto wil gaan. De boot vaart iedere dag en het is een nachtboot, dus je kunt heerlijk uitrusten en genieten van de cafés en restaurants aan boord. Ook is er een discotheek en een showballet met live muziek. De bootreis kost voor 2 personen en auto met hut vanaf 150.
  • Vanaf Rostock ( \Duitsland) vertrekt een veerboot die je in 24 uur in Tallinn brengt. De reis naar Rostock met de auto duurt 7 tot 8 uur en de boot is zeker niet goedkoop. Prijzen vanaf 200 euro voor 2 personen met auto.
  • Rij door Duitsland, Polen, Litouwen en Letland naar Estland. De Reis naar Tallinn duurt dan ongeveer 28 tot 30 uur en laat je veel zien van de landen waar je doorheen rijdt. Het is een redelijk betaalbare rit want de benzineprijzen in Polen en de Baltische landen zijn lager dan bij ons.

Je hebt alleen een geldig paspoort of ID kaart nodig en de juiste autopapieren. De gezondheidszorg staat op hetzelfde niveau als in de rest van Europa.