Welke andere landen en steden liggen in de buurt?

 

Helsinki
Een dagtocht naar deze moderne stad in Finland is erg aan te raden. Op 80 kilometer van Tallinn (1,5 uur varen met de snelle veerboot) kun je heerlijk een dagje winkelen (met euro's) en rondkijken. Alcohol drinken kun je weer beter in Estland doen. Maar voor de rest vallen de prijzen best mee!

Riga
De hoofdstad van Letland en het Parijs van het noorden genoemd. Deze stad is groter dan Tallinn en heeft naast vele winkels en restaurants vele mooie gebouwen. De stad is helemaal gerenoveerd en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Ongeveer 5 uur rijden van Tallinn.

Sint Petersburg
Sint Petersburg is de zomerhoofdstad van Rusland en voornamelijk bekend vanwege de Hermitage. In 2003 is de stad compleet gerenoveerd. Er is een veerbootverbinding uit Tallinn, maar er rijden ook diverse bussen per dag. Je hebt er wel een visum voor Rusland voor nodig en dat is duur en lastig verkrijgbaar. Vooral voor de mensen die langer blijven is dit toch zeker een aanrader.

Stockholm
De hoofdstad van Zweden is heel modern, maar heeft een heel klein oud centrum. Je kunt vanuit Tallinn een nachtboot nemen naar Stockholm en dan een hele dag de stad bekijken en de nachtboot terug nemen. Op deze boot bevinden zich naast cafés en restaurants ook een discotheek en er is altijd live muziek en een showballet.